Derbi na Tušnju odigran je u okviru devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0 u korist ekipe Tuzla City. 

Susret je donio potpuno dva različita poluvremena, gdje je u prvom dijelu bolja bila Sloboda, a u nastavku ekipa Tuzla Cityja koja je u finišu i stigla do pogotka.

U 31. minuti utakmice glavni sudija ovog susreta Adis Mulahasanović je pokazao na bijelu tačku nakon što je Efendić oborio Maksimovića u kaznenom prostoru. Ipak, Nevres Fejzić je sjajnom odbranio i penal Dženisu Beganoviću. Do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale.

U nastavku utakmice Sloboda se odlučila igrati dosta povučenije, te su bolje šanse u nastavku imali fudbaleri Tuzla Cityja. U drugom dijelu viđen je još jedan poništen pogodak, a ovoga puta to je bilo za domaćina ovog susreta kada je Sulejman Krpić postigao pogodak, ali se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

U sudijskoj nadoknadi hladan tuš za navijače Slobode. Nakon odličnog prodora već pomenutog Karjaševića loptu iza leđa Bukvića poslao Sulejman Krpić donijevši tako nova tri boda prvoplasiranoj ekipi Husrefa Musemića. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore