Osnovne škole u Tuzli, Sarajevu i Živinicama imaju priliku osvojiti vrijedne novčane nagrade

Projekat "Za bolju školu" u Bingo City Centrima ponovo donosi radost školarcima
Foto: Promo

Nova školska godina je pred nama. Dok se neki vraćaju poznatim školskim klupama, za druge je ovo prvi korak u svijet školskih obaveza. Da bi početak školske godine bio što ugodniji Bingo City Centri u Tuzli i Sarajevu, kojima se ove godine pridružio i Bingo tržni centar Živinice, nastavljaju aktivnost „Za bolju školu“.  

U sklopu ovog projekta, osnovne škole u Tuzli, Sarajevu i Živinicama, imaju priliku osvojiti značajnu donaciju za unapređenje svojih školskih prostora. Ove godine, ukupni iznos nagrada iznosi 10.000 KM za Sarajevo, 10.000 KM za Tuzlu, te  4.000 KM za Živinice.

Kupci u trgovinama BCC Sarajevo i BCC Tuzla, te BTC Živinicama mogu biti dio ove akcije i dati svoj doprinos tako što će u periodu od 21. augusta do 15. septembra, nakon obavljene bilo koje kupovine u trgovinama Bingo City Center Tuzla, Bingo City Centar Sarajevo te BTC Živinicama sačuvati račun i ubaciti ga u označeni ormarić osnovne škole po vašem izboru, a koji će se nalaziti na vidljivim lokacijama u centrima. Škole koje prikupe najveći iznos računa osvojit će novčane nagrade.

"Bingo City Centri kontinuirano podržavaju lokalne škole. Ovo je već četvrta godina projekta  u Bingo City Centeru Tuzla i treća u Bingo City Centeru Sarajevo. Posebno nas raduje što smo ovu inicijativu proširili i na Živinice. Naši centri nisu samo mjesto gdje se nalazi sve što je potrebno za početak nove školske godine, već i mjesto gdje se, zahvaljujući ovakvim inicijativama, gradi zajednica i podržava obrazovanje. Naš cilj je obradovati osnovne škole i olakšati im početak školske godine, te smo uvjereni da će odziv biti veliki, kao i prethodnih godina", poručili su iz Bingo centara.

Pobjedničke škole prošle godine bile su osnovne škola Miladije u Tuzli, te osnovna škola Osman Nakaš u Sarajevu koje su svoje nagrade iskoristile za modernizaciju učionica, nabavku novih nastavnih sredstava i opremanje školskih prostora.

Sa ukupno 116 škola koje učestvuju u ovoj aktivnosti – Tuzla (27), Sarajevo (82) i Živinice (sedam) – Bingo još jednom potvrđuje svoju posvećenost obrazovanju i zajednici.

Posjetite Bingo City Centre i Bingo tržni centar Živinice i uvjerite se u ponudu za početak nove školske godine.