Devna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 30 - 39°C. 

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
Foto: A. Bešić

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su najizgledniji u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C. 

U utorak u Bosni i Hercegovini veći dio dana će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 38°C. 

U srijedu u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C.