Kompanija Meridian pomogla je rad nešto drugačije javne kuhinje iz Travnika koja brine o korisnicima sa područja pet opština.

Meridian u Travniku: Stigla donacija javnoj kuhinji
Foto: Promo | Prvi restoran ovakve vrste u BiH

Riječ je o Restoranu dobre volje koji zaista izgleda kao mali restoran i u kojem korisnici mogu sjesti i besplatno pojesti svoj obrok. Travnički restoran je prvi ovakve vrste u Bosni i Hercegovini.

''Radi se o nešto drugačijem, ljepšem i modernijem tipu javne kuhinje gdje je svakom našem građaninu u stanju potrebe omogućeno da besplatno jede kvalitetnu hranu u restoranskom ambijentu, bez ikakvog stida, srama ili čekanja u redovima. Na prvom mjestu nam je dostojanstvo ljudi i kvalitet obroka'', rekla je Saliha Rokša, portparolka udruženja Pomozi.ba koje je i osnivač Restorana dobre volje.

Korisnicima koji ne mogu da dođu u restoran, kaže Rokša, obroke nose na kućnu adresu u Travniku, Vitezu i Donjem Vakufu, ali i u Kneževu i Kotor Varoši u Republici Srpskoj.

''Zahvaljujemo kompaniji Meridianbet na vrijednoj donaciji i što misli na ljude u stanju socijalne potrebe'', rekla je Rokša.

Restoran dobre volje, osim u Travniku, postoji i u Bihaću i Sarajevu, a finansira se iz projekata i donacija, kao što je Meridianova.

''Meridian je ovoga puta uputio donaciju za zaista dobar i human projekat u Travniku. Zahvaljujući Restoranu dobre volje, pomoć stiže stanovnicima pet opština, što je za svaku pohvalu, i zadovoljstvo nam je što smo podržali jednu takvu akciju'', rekla je Lejla Šabanović, marketing menadžer kompanije Meridian.

Travnik je nova lokacija na spisku gradova u kojima je kompanija Meridian pomogla rad javnih kuhinja, a tu su i Sarajevo, Banjaluka, Doboj, Gradiška, Tuzla i Prijedor.

Meridianova humana misija se nastavlja kroz cijelu Bosnu i Hercegovinu.