Danas je održana 12. Tuzlanska biciklijada koja je i ove godine okupila veliki broj biciklista. 

Biciklistički klub Tuzla, u saradnji sa sponzorima i prijateljima događaja, je i ove godine po 12. put okupio brojne zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu.

Učesnici su imali priliku uživati u tradicionalnoj vožnji gradom promovisajući zdrav način života, rekreaciju, sport ali i nezaboravno druženje i uspomene koje ove godine nose iz Tuzle. 

Okupljane učesnika započelo je jutros u 8 sati a učesnici su se vozili rutama: Stupine – južna magistrala – Dom penzionera – S.K.P.C Mejdan – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – Nadvožnjak – prolazak kroz Panonska jezera – Brčanska malta – Stupine. 

Kako i svake godine biciklijada organizuje program za najmlađe učesnike, tako su i danas mladi mogli uživati u "Dječijoj biciklijadi" u kojoj su imali priliku doživjeti radost i osjećaj postignuća svog cilja.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić i ove godine je bio učesnik biciklijade, kako kaže do sada najposjećenije.  

"Na ovakav način promovišemo zdrav život. Kroz vožnju biciklom možemo unaprijediti kvalitet svog života. Ovo je jedna velika stvar i manifestacija za Tuzlu, ali i cijelu okolinu. Nastojimo da proširimo biciklističke staze u našem gradu. Trenutno radimo na dva velika projekta te se nadamo da će oni što prije zaživjeti", kazao je gradonačelnik. 

Dodaje kako želi da se u Tuzli biciklijada ne održava samo jedan dan, nego da bude svaki dan za one koji vole biciklo i koji vole da se voze po gradu i prirodi. 

"Veoma mi je drago što i najmlađima, a i svim drugim generacijama možemo omogućiti da uživaju na našoj tradicionalnoj 12. biciklijadi", zaključio je. 

Vezani članak Cjelodnevno druženje porodica: 12. Tuzlanska biciklijada 25. augusta

Učesnici vožnjom ove rute prolaze kroz tuzlanske ulice, kompleks slanih jezera, a dužina vožnje bilježi 14 kilometara. 

Biciklijada u Tuzli ponovno je potvrdila da grad ima snagu da spoji ljude kroz zajedničke interese i strasti. U središtu svega, ostaje poruka da biciklizam može biti ključ za zdraviji, sretniji i povezaniji život.