Bivši junior Željezničara na Tušanj stigao na 'mala vrata', naredne sedmice potpisuje ugovor sa Slobodom
Foto: Tuzlanski.ba

Bivši junior Željezničara će naredne sedmice potpisati ugovor sa Tuzlacima.

Aldin Hrvanović je na Tušanj stigao na 'mala vrata', a kako sada stvari stoje, bivši krilni napadač Željezničara će naredne sedmice potpisati ugovor sa Slobodom.

Hrvanović je u susretu protiv Lokomotive dobio priliku u drugom dijelu utakmice, a sigurno je da može reći da je u potpunosti iskoristio, s obzirom na to da je postigao dva pogotka u pobjedi njegovog tima rezultatom 6:0.

'Mogu biti zadovoljan kako sam odigrao utakmicu, ali i kako sam se uklopio u tim Slobode. Drago mi je da mi je pružena šansa da pokažem šta znam i svakako da sam sretan zbog svega urađenog u prethodnih desetak dana', rekao je na početku razgovora Hrvanović.

Nakon odlaska iz Željezničara, stigao je poziv iz Slobode i kako kaže sretan je što je na kraju sve ispalo ovako. 'Imao sam prvenstveno želju da igram i to mi je bila vodilja nakon odlaska iz Željezničara. Nakon što sam sa saigračima sa Grbavice osvojio titulu prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji, nadao sam se prilici i u prvom timu. Nisam je dobio, ali šta tu mogu, to je izbor trenera i ja to poštujem. Sada sam fokusiran na Slobodu i želim da napravim što više u narednom periodu i nametnem se za igre u prvom timu. Naredne sedmice bih trebao potpisati ugovor i to je svakako veliki bonus za mene.'

Kaže da mu je prilagodba u novoj sredini prošla lakše, s obzirom na to da je neke igrače poznavao od ranije.

'Smajića poznajem od ranije, kao i Beganovića, što mi je pomoglo na samom početku. Ostali momci su me dobro prihvatili, a svakako da je dodatni bonus bio i to što me je šef Slavko Petrović poznavao još sa Grbavice, pa je i taj dio bio lakši. Mogu samo reći da sam prezadovoljan odnosom saigrača i trenera prema meni, a ja ću probati da im se odužim na što bolji način', rekao je na kraju razgovora za Sport1.ba Aldin Hrvanović.

Aldin Hrvanović je ponikao u SK Betaclub Tango, potom je preko Bosna Uniona, stigao u Željezničar sa kojim je osvojio i titulu juniorskog prvaka prethodne sezone.