Foto: Tuzlanski.ba

Ova mješavina nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mješavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta

Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba. Ova mješavina jesuho-voce pravo skladište vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mješavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude.

Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mješavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.

Sastojci: po 200 grama suhog grožđa, suhih kajsija, suhih smokava, oraha, meda i jedan limun sa korom.

Priprema: Sve sastojke sameljite na mašini za mljevenje mesa (ili sitno isjeckajte), dodajte med, promiješajte i prespite u tegle. Čuvajte u frižideru.

Uzimajte po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uveče prije spavanja, uz šolju tople vode ili mlijeka.

Za djecu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način.

Prije pripreme ove mješavine: Većina voća se prije sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite prije konzumiranja. Po pravilu, suho voće treba potopiti u sud sa prokuhanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.

(uspesnazena.com)