Foto: Tuzlanski.ba

Adonis Hill je lični trener koji je nekad vodio bitku sa kilogramima, a danas ima odličnu ideju kako da motiviše žene da izgledaju fit - tako što će zajedno da mršaju.

Lični trener iz New Yorka, Adonis Hill (32) ima neobičnu metodu motivacije klijenata. Kako bi im pomogao da što prije skinu višak kilograma, Adonis se i sam ugoji, pa onda zajedno krenu u teretanu.

Kako se i sam godinama borio s kilogramima, veoma dobro zna kako se osjećaju njegovi klijenti. Pre nego što je postao lični trener, imao je kompaniju koja je propala, a time i njegova volja za životom.

Ugojio se, a uz pomoć prijatelja koji nisu dozvolili da bude depresivan, ipak je uspio da skine kilograme. Sada to isto Adonis radi sa svojim klijentima.

Njegova zadnja klijentkica Alison ozbiljno je shvatila zadatke. Uz Adonisovu pomoć, koji je već postao pravi majstor za debljanje i mršavljenje, prionula je poslu.

- Treneri često zaborave na potrebe svojih klijenata, jer su zaokupljeni sopstvenim tijelom. Zaborave da je njihov posao da pomognu drugima da postignu željene ciljeve. Važno je sebe staviti na prvo mjesto, ali jednako je važno pomoći onima kojima je pomoć potrebna - napisao je Adonis.

Na tom stavu njegove klijentice su mu zahvalne. (net.hr)