Godinama unazad djevojčice se počinju šminkati u ranijem dobu nego što je to nekada bio slučaj. 

Novi trend: Srednjoškolke se za prvi dan škole sređuju kao za vjenčanje
Foto: TikTok | Full makeup

Nije neobično vidjeti djevojčice koje se šminkaju i u osnovnoj školi, ukoliko pravila to dozvoljavaju. Međutim, u posljednje vrijeme šminkanje djevojčicama je postala svakodnevnica te tome posvećuju mnogo vremena i pažnje. 

Da li su djevojke spremne ustati sat ranije kako bi se našminkale? Odgovor je da jesu. Novi trend koji je postao praksa u američkim školama, stigao je i u škole regiona. 

Tiktok je preplavljen videima djevojčica koje se za prvi dan škole uređuju kao da idu na vjenčanje. Neke su čak i angažovale profesionalnog šminkera. 

Djevojke objavljuju čak i tutoriale za šminku, i to ne bilo kakvu nego šminku jakih boja. To više nije ni prirodno, već uključuje sve moguće proizvode. 

@makeupbyprincess Ответ пользователю @🎀 ♬ 396 Hz no More Fear - Carlos Carty

@mabfamilyiseverything @Angel GRWUS BACK TO SCHOOL @☆mi1ch_rich☆ #GRW #grwmforschool #backtoschool #firstdayofschool #ukschool #siblings #family #school #grwmroutine #grwmmakeup #momoof5kidzz #thegyimahfamily ♬ suara asli . - Dezalyr

Čini se da je doživljaj škole u savremenom životu potpuno drugačiji te da je fokus stavljen na pogrešne vrijednosti što će zasigurno ostaviti posljedice.