Jessica Simpson otkrila kako je smršala 45 kilograma
Foto: Tuzlanski.ba

Jessica Simpson doživjela je jednu od najvećih transformacija u Hollywoodu.

O liniji poznate glumice i pjevačice već se dugo raspravlja. Jessica je poznata po oscilacijama tjelesne težine, a u proteklih pet godina skinula je 45 kilograma.

Simpson tvrdi da je uz pomoć trenera pronašla održivu rutinu koja joj je omogućila da sebi ne uskraćuje ono što voli.

"Izgubila sam gotovo 50 kilograma tri puta. U svakoj trudnoći sam se jako udebljala, ali ova posljednja definitivno je bila najteža", rekla je u emisiji The Real.

2022. godine postigla je impresivne rezultate i uz pomoć trenera Harleyja Pasternaka izgubila 45 kilograma samo šest mjeseci nakon što je rodila. Harley Pasternak objasnio je za Women's Health kako je glumica postigla ovaj veliki uspjeh.

"Ključ je u pet zdravih navika koje su postale dio Jessicine svakodnevice, a to su: dnevne šetnje, obroci po programu resetiranja tijela, trening pod nadzorom, resetiranje uma i kvalitetan san."

"Puno sam hodala. Svaki dan sam radila četrnaest hiljada koraka. To ne sagorijeva samo kalorije, već mi također pomaže da razbistrim glavu i usredotočim se", kazala je.

Osim hodanja, radila je vježbe za cijelo tijelo svaki drugi dan.

"Počeli smo s laganim vježbama, a onda smo postepeno povećavali intenzitet i volumen. Fokusirali smo se na nekoliko mišićnih skupina dnevno. Svaki dan u sedmici radili smo na različitim mišićima", objasnila je.

Konzumirala je tri obroka i dva međuobroka. Svaki obrok sastojao se od proteina, vlakana i masti, a međuobroci su bili kombinacija vlakana i proteina ili masti.