Lejla Zalihić iz Buturović Polja, majka koja je uspjela spasiti kćerku tokom katastrofalnih poplava koje su preksinoć pogodile dijelove BiH, hospitalizirana je.

Hrabra majka iz Buturović Polja: Kilometrima plivala u vodenoj bujici da spasi kćerku
Foto: Instagram - Arman Kurtić | Hrabra Lejla Zalihić

Prema svjedočenju komšije, Lejlina 13-godišnja kćerka pala je u bujicu koja ju je odnijela skoro tri kilometra dalje. Lejla je, skočivši s trećeg sprata kuće, zaplivala te je uspjela spasiti.

Nakon što je u javnosti odjeknula priča o hrabroj majci iz Butorović Polja kod Konjica objavljene su i njene fotografije iz bolnice.

"Danas smo posjetili našu komšinicu Lejlu Zalihić. Majku i suprugu koja je u noći poplava u Buturović Polju oko ponoći zajedno s svojom kćerkom Asjom, suprugom i svekrvom skočila u vodenu bujicu u zadnjem trenutku prije nego je voda u potpunosti uništila kuću. Bez orjetancije s mnogo povreda u mrkloj noći spasile su se nakon više od tri kilometra udaljenosti u Jablaničkom jezeru. Njen suprug je također dobro, a za svekrvom se još traga.

Priča, trauma i horor iskustvo za čitav život. Mi, njihovi sugrađani, komšije i privrednici moramo biti uz njih danas, sutra i svaki naredni dan dok se sve ovo dovede u stanje najbolje koje može! Nek se Gospodar smiluje onima koji nisu s nama nakon ove tragedije! Uz vas smo", napisao je Arman Kurtić.