Boje mogu učiniti da vaše tijelo izgleda vitkije i sakriti sve one dijelove figure koje ne želite previše da ističete.

Izbor boja za vitkiji izgled: Klasične kombinacije koje nikada ne izlaze iz mode
Foto: Pixabay | Pravilan izbor boje

Postoje boje odjeće koje svaku osobu čine mršavijom, tri boje su trend ove sezone.

Kada se pravilno koriste prilikom izbora odjeće, boje mogu učiniti da vaše tijelo izgleda vitkije i sakriti sve one dijelove figure koje ne želite previše da ističete.

Međutim, može se desiti i da pogrešnom bojom svojoj figuri dodate koji centimetar viška, a kako biste to izbjegli donosimo koje boje treba nositi da biste izgledali mršavije.

Klasične boje poput crne i sive čine da vaša figura izgleda vitkije. Crna se smatra elegantnom bojom i popularna je ove sezone.

Svijetlo siva boja

Neutralna siva boja je pogodna za sve one koji, iz svojih razloga, ne žele da nose crno previše često. Ne odvlači pažnju sa lica, ne čini vas starijom, a vizuelno vas izdužuje. Pripazite samo na jedno: ova boja može izgledati dosadno. Zato, igrajte se teksturama, volumenom odjeće ili jednostavno ubacite modne dodatke u živim bojama.

Mornarski plava boja

Sve hladne nijanse, poput kraljevsko plave, ljubičaste i smaragdne, u stanju su da prikriju kilograme. Ove sezone je posebno popularna navy blue odnosno mornarsko plava boja koja takođe ima efekat vitkosti. Birajte jakne i pantalone u ovoj boji, jer uz mornarsko plavu noge mogu izgledati duge.

Braon boja

Braon odjeća nije posebno popularna, ali ove sezone je ponovo nosimo, jer izgleda luksuzno i promišljeno. Tamno braon odjeća je odličan kontrast ostalim bojama koje koristimo i može da nam pomogne da prigušimo njihovu jačinu i smanjimo im volumen. Odličan izbor su kaputi u tamno braon boji.