Napravite delikatan desert sa ukusom cimeta i osvježavajućih malina, po receptu koji prenosi Ženski Magazin. Ali, ne zaboravite da je podijelite sa svojim voljenima.
Sastojci:
1 l slatke pavlake za kuhanje
170 g šećera
kašičica cimeta u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
12 listova želatina
Preliv:
250 g smrznutih malina
3 kašike šećera
Procedura:
Stavite slatku pavlaku za kuhanje da se zagrije na vatri. Dodajte šećer, cimet i ekstrakt vanile. Listove želatina prelijte vodom i ostavite da odstoje najmanje 5 minuta ili se vodite uputstvom sa pakovanja.
Kada želatin bude spreman, pomiješajte ga sa slatkom pavlakom. Sipajte smjesu u modle i sačekajte da se ohlade, a zatim ih stavite u frižider oko 3 sata.
Pripremite preliv –Malinama dodajte šećer i napravite preliv po želji. Sačekajte da se desert ohladi i prelijte preko ohlađene panna cotte. Savjet: Najjednostavniji način da se ohlađeni desert dobije iz posude je da se posuda prvo zagrije u vreloj vodi. Onda servirajte na tanjir i dekorišite. (Tuzlanski.ba)