Slavni britanski chef priznaje da se tajna dobrih palačinaka skriva u dobrom receptu za smjesu, kao i pravilnom načinu miješanja mlijeka.
U svom kulinarskom arsenalu Gordon Ramsay ima na desetine različitih recepata za pripremu palačinaka – od onih običnih, slanih i slatkih do raznih začinskih fantazija od jaja, brašna i mlijeka s dodatkom egzotičnih dodataka poput kumina, đumbira i kokosa.
Uspješnost tih kombinacija ipak ovisi o dobrom tijestu za palačinke, piše PunKufer.hr. Slavni britanski chef priznaje da se savršena glatka smjesa postiže ako sve sastojke miješate pjenjačom, a mlijeko postepeno pridružujte drugim sastojcima.
Osnovni recept Gordona Ramsaya za savršene palačinke:
Sastojci za palačinke:
125 grama brašna
2 srednje velika jaja
300 ml mlijeka
prstohvat morske soli
1 srednja kašičica otopljenog maslaca
Priprema:
1. Brašno pomiješajte sa solju.
2. Jaja umutite pjenjačom.
3. U sredini brašna napravite rupu te je ispunite smjesom jaja i dodajte otopljeni maslac.
4. Polako ulijevajte mlijeko u smjesu jednom rukom, a drugom rukom miješajte smjesu pjenjačom.
5. Pustite da tijesto malo odstoji.
6. Zagrijte tavu. Dodajte nekoliko kapi ulja pa ispecite palačinke na uobičajeni način i premažite namazom po želji. Prijatno! (Tuzlanski.ba)