Iako vas ime može odvesti na pogrešan trag marocchino nije nastao u Maroku.
Prvi put je pripremljen u pijemontskoj regiji, tačnije – u Alessandriji. Ime duguje marokanskoj koži koja se u Italiji koristila za izradu šešira, a karakteristična je po lijepoj smeđoj boji.
Za slasnu nijansu osim kafe zaslužna je i čokolada, kakao ili Nutella, ovisno o tome gdje se priprema. Ključna je i pjena od toplog mlijeka, kao i italijanski kratki espresso.
Nemate li aparat za kavu koji radi mliječnu pjenu, toplo mlijeko možete izmiksati - najbolje štapnim mikserom koji ima nastavak za kreme (pjenjaču) ili pak protresti toplo mlijeko u čvrsto zatvorenoj staklenci.
Sastojci za marocchino fondente:
kafa za espresso
mrvice tamne čokolade
gorki kakao prah
tamni biber
vruće mlijeko
Priprema:
1. Napravite espresso i ulijte ga u staklenu čašu.
2. Dodajte mrvice tamne čokolade.
3. Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim biberom.
4. Napunite do vrha pjenom i vrućim mlijekom.
5. Još jednom pospite kakaom u prahu. (punkufer.hr)