Foto: Tuzlanski.ba

Iako vas ime može odvesti na pogrešan trag marocchino nije nastao u Maroku.

Prvi put je pripremljen u pijemontskoj regiji, tačnije – u Alessandriji. Ime duguje marokanskoj koži koja se u Italiji koristila za izradu šešira, a karakteristična je po lijepoj smeđoj boji.

Za slasnu nijansu osim kafe zaslužna je i čokolada, kakao ili Nutella, ovisno o tome gdje se priprema. Ključna je i pjena od toplog mlijeka, kao i italijanski kratki espresso.

Nemate li aparat za kavu koji radi mliječnu pjenu, toplo mlijeko možete izmiksati - najbolje štapnim mikserom koji ima nastavak za kreme (pjenjaču) ili pak protresti toplo mlijeko u čvrsto zatvorenoj staklenci.

Sastojci za marocchino fondente:

kafa za espresso
mrvice tamne čokolade
gorki kakao prah
tamni biber
vruće mlijeko

Priprema:

1. Napravite espresso i ulijte ga u staklenu čašu.

2. Dodajte mrvice tamne čokolade.

3. Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim biberom.

4. Napunite do vrha pjenom i vrućim mlijekom.

5. Još jednom pospite kakaom u prahu. (punkufer.hr)