Azmir Husić je izabran za novog predsjednika FK Sloboda. Iako funkcija još nije zvanično preuzeta Husić je održao konferenciju za medije gdje je napravio osvrt na zatečene probleme. 

Azmir Husić: Frapirani smo, stanje u Slobodi ne može biti gore u svim segmentima
Foto: Ilustracija Tuzlanski.ba | Azmir Husić

Husić je medijima naveo da je zatečeno stanje u klubu izuzetno teško, da je klupski račun blokiran i da su ukupna dugovanja višemilionska.

Husić je naveo da će Slobodu preuzeti, ali da će prije toga javnost obavjestiti u kakvom stanju je preuzeo klub iz Rudarske 2. 
 
"Uzeo sam sebi dodatno vrijeme kako bih ušao u stanje u Slobodi, a prije nego u konačnici stavim svoj potpis kojim pristajem na funkciju", naveo je Husić koji ne krije da trenutno stanje u Slobodi ne može biti gore u svim segmentima".

"Klub je u teškoj situaciji, ali neću da kukam. Finansijski račun je blokiran i ima više miliona dugova", navodi Husić uz konstataciju da su po izglasavanju njegovog imena za predsjednika poćeli stizati pozivi za potraživanja dugovanja.

"Neko traži 11, neko pet, deset, pedeset ili 150 hiljada KM. Jedna od tužbi se odnosi na više desetina hiljada maraka od nekakvih supruga i sestara koje ovdje nisu obavile niti jedan radni dan, a ugovori postoje. Te osobe ne žive uopće u Tuzli. Frapirani smo", tvrdi Husić.

Husić smatra da  treba kazniti one koji su Slobodu doveli u aktuelno stanje i da takvim osobama ne treba dozvoliti da sa Slobodom rade ono što hoće.

Fudbalere Slobode već sutra očekuje gostovanje u Gabeli kod ekipe GOŠK-a.