Chef Mairinger prilično je visok čovjek, pa je od te svoje karakteristike napravio marketinšku prednost.

Izazov u restoranu: Ako ste viši od chefa, jedete besplatno
Foto: Instagram screenshot | Zanimljiv marketinški trik

Originalna bečka šnicla, burgeri i kobasice, meso u umaku, ali i štrudla od jabuka i carski drobljenac, to je samo dio primamljive ponude restorana Lustig u Kaliforniji, inspirisan austrijskom kuhinjom.

Ono što je kod ovog restorana neobično je činjenica da u svim ovim jelima možete uživati potpuno besplatno ako ste viši od glavnog kuhara, koji je ujedno i vlasnik. On se zove Bernhard Mairinger, a njegovi izazivači moraju biti viši od njegovih 203 centimetra, piše Putni kofer.

Chef viši od dva metra svoju je visinu pretvorio u marketinšku prednost

Chef Mairinger prilično je visok čovjek, pa je od te svoje karakteristike napravio marketinšku prednost. Na ulazu u restoran postavio je službeni mjerač, odnosno oznake visine na jedan zid, uz koji oni koji žele besplatno ručati moraju stati i izmjeriti se. Ako su viši od chefa, idu na „Tall of Fame“ zid koji je postavljen unutar restorana.

Ponuda je inspirisana austrijskim porijeklom chefa Mairingera

Objekt se nalazi u Los Angelesu, a cijela je ponuda odana Mairingerovu austrijskom porijeklu. Tako su najveći specijalitet šnicle pripremljene na nekoliko načina, među kojima je i najslavnija bečka šnicla, ali i tipični austrijski prilozi, druga mesna jela i deserti.

View this post on Instagram

A post shared by Lustig (@lustig.la)

Sličnu akciju imao je i u svom prethodnom restoranu

Ovo nije prvi put da je visoki chef na ovaj način izazvao svoje goste. Njegov prethodni restoran, BierBeisl na Beverly Hillsu, imao je sličnu promociju godinama, ali nije bilo puno gostiju koji su je uspjeli iskoristiti.

Lustig je, zamislio kao ležerno mjesto koje poslužuje moderna jela koja svi vole. Jelovnik je osmišljen za jednostavno dijeljenje, uživanje u njemu dok ste na spoju ili s prijateljima, u posebnoj prilici ili s većom grupom.