Kombinacija nježnog okusa banane i mirisa cimeta čini savršene keksiće sa komadićima čokolade
Ovi ukusni keksići nestat će u trenu, ali jednako toliko traje i priprema! Kombinacija nježnog okusa banane i mirisa cimeta čini savršene keksiće sa komadićima čokolade.
Sastojci:
3 šolje omekšanog maslaca
1 šolja smeđeg šećera
1 jaje
1 kašika ekstrakta vanilije
2 zrele banane
2 šolje brašna
1 čajna kašikica soda bikarbone
1 kašikica soli
pola kašikice cimeta
1 šolja zobenih pahuljica
2 rebra tamne čokolade
Priprema:
Ugrijte rernu na 250°C.
Pomiješajte zgnječene banane s miksanom smjesom maslaca i šećera.
Izmiksajte pjenasto jaje uz dodatak vanilije i tome dodajte smjesu maslaca i banana.
Suhe sastojke, brašno, sodu, sol i cimet je potrebno prosijati i polako umiješati u rijetku smjesu.
Na kraju dodajte zobene pahuljice i nasjeckanu čokoladu.
Kašikom smjesu rasporedite po masnom papiru.
Ostavite barem 2 cm između kolačića jer će se malo raširiti.
Pecite 10-12 minuta, odnosno dok ne dobiju laganu boju.
Odmah maknite zajedno s masnim masnim papirom iz pleha za pečenje kako bi zaustavili pečenje.
Kada se keksići ohlade odvojite ih od papira.
Poslužite tople uz šolju mlijeka i uživajte!