Ovaj kolač se lako sprema, a toliko je sočan da će se naprosto topiti u ustima, piše Super žena.
Potrebno je:
3 jajeta
3 kašike brašna
3 kašike mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo
50 ml mlijeka
50 ml ulja
100 g šećera
50 kg krušaka
2 pune kašike meda
1/2 kašičice kurkume
malo suhog grožđa
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. U tu smjesu dodajte mlijeko, ulje, orahe i sve dobro izjednačite. Med podgrijte i dodajte kurkumu. Ako je ne volite, ne morate da je stavite. Tepsiju obložite pek papirom pa na dno sipajte med. Kruške oljuštite i isijecite na kriške. Poredajte u med pa prelijte umućenim jajima. Pecite na 200 stepeni Celzijusovih oko 50 minuta. (Tuzlanski.ba)