Savršen prijedlog za današnji ručak...
Potrebno:
• 500 g brašna
• 250 ml mlijeka
• 100 ml ulja
• 1 kašičica soli
• 1 kašičica šećera
• 1 kvasac
Za punjenje:
• 250 g pilećih prsa
• 250 g šampinjona
• 200 g gaude
• 1 jaje
• 1 kašika milerama
Priprema:
U mlakom mlijeku otopite šećer i kvasac i ostavite da nadođe.
Brašno pomiješajte sa soli pa dodajte ulje i nadošao kvasac. Umijesite glatko tijesto i ostavite sat da nadođe.
Piletinu izrežite na šnicle, istucajte i posolite pa popržite u tavi. Šampinjone očistite i izrežite pa popržite i ostavite da se ohladi pa umiješajte mileram.
Tijesto razvucite i podijelite na četiri dijela. U svaki stavite 50 g rendanog sira, poredajte pileće šnicle i gljive pa zamotajte.
Umutite jaje i namažite ivice tijesta pa preklopite. Poredajte u tepsiju i premažite jajetom.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta. (Oslobođenje)