Danas nešto više oblačnosti u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne. 

Danas nestabilno: U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i grmljavina širom zemlje
Foto: Unsplash | Kišovito vrijeme

U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju prvo u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne, a padavine će se tokom noći na petak proširiti i na cijelu zemlju.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno su mogući i jaki udari juga na zapadu, jugozapadu i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Pogoršanje vremenskih prilika, koje će se od jutarnjih sati postepeno širiti sa juga, jugozapada i zapada, uslovljava nepovoljnu biometeorološku prognozu.

Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu povreda, u noći problemi sa snom. Povremeno jači jugo dodatno će usložnjavati opštu sliku.

Većim dijelom dana će biti ugodnije u centralnoj i istočnoj Bosni, sa kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima, u cijeloj zemlji sa izraženijim negativnim efektima promjene vremena, saopštili su meteorolozi.