Punjene paprike ne morate da spremate isključivo sa rižom i mesom.
Lagane punjene paprike idealne su za današnji ručak, a neobične su zato što se umjesto riže za punjenje koristi sir.
Za pripremu ovog jela potrebno vam je:
7 paprika babura
600g sitnog sira
200g praške šunke
2 paradajza
ulje
so
2 jaja
Papriku operite i izdubite, očistite od sjemenki i ostavite po strani, piše Stvar ukusa. Prašku šunku isijecite na kockice.
U porudu za miješanje sjedinite prašku šunku, sir i jaja, pa posolite i dobro promiješajte. Ovom smjesom punite paprike. Paradajz isijecite na krupnije dijelove i njime zatvorite otvore na paprikama da fil ne bi iscurio.
Poredajte punjene paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok paprike ne porumene. (Tuzlanski.ba)