Pogača ispod sača je tradicionalno bosansko jelo koje se priprema uz pomoć specijalnog kuhinjskog alata poznatog kao "sač". 

Jeste li probali ovo bosansko jelo? Privuklo je pažnju i Taste Atlas-a
Foto: Screenshot | Sač jelima daje posebnu čar

Ovaj način kuhanja, koji uključuje pečenje pod poklopcem od gline ili metala, omogućava da se pogača savršeno ispeče, a da unutrašnjost ostane sočna i mekana.

Ovaj specijalitet često se pravi s različitim dodacima, kao što su krompir, sir ili povrće, što mu daje posebnu aromu i okus. Pogača ispod sača je popularna u mnogim domaćinstvima, naročito tokom porodičnih okupljanja i proslava.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je pogača ispod sača nedavno privukla pažnju Taste Atlas-a, koji je podijelio video pripreme ovog specijaliteta na svom Instagram profilu koji broji više od milion pratitelja.

Taste Atlas često predstavlja specijalitete naše gastronomije i motiviše brojne pratitelje da probaju jela koja su se prenosila s generacije na generaciju.

Vezani članak Bosanska pita jabukovača zauzela četvrto mjesto na listi najboljih svjetskih jela od jabuke

Ako imate priliku, svakako isprobajte pogaču ispod sača i uživajte u njenom jedinstvenom okusu.