Bez obzira na način pripreme, krompir se može jednostavno prilagoditi različitim ukusima, od laganih, zdravih obroka do bogatijih i kaloričnijih jela.

Recept za ukusnu večeru: Svestrano povrće koje osvaja svako jelo
Foto: Pixabay | Jednostavan recept

Krompir je jedno od najpopularnijih i najčešće korištenih povrća u svijetu, poznato po svojoj svestranosti i jednostavnosti pripreme.

Većina ljudi voli krompir zbog njegovog neutralnog, prijatnog okusa i sposobnosti da se uklopi u gotovo svako jelo. Bilo da se priprema kao glavni sastojak ili prilog, krompir se može kuhati, peći, pržiti, grilati i spremiti na bezbroj načina.

Bez obzira na način pripreme, krompir se može jednostavno prilagoditi različitim ukusima, od laganih, zdravih obroka do bogatijih i kaloričnijih jela.

To je povrće koje je uvijek pri ruci, lako dostupno i ekonomično, a njegove varijacije u pripremi zadovoljit će svakog ljubitelja hrane.

Donosimo vam recept, koji je savršen za večeru:

Sastojci:

– Krompir 4-5 komada
– Crni biber, paprika, sušeni bijeli luk
– Maslinovo ulje
– Jaja 4 komada
– Pavlaka 200 gr.
– Mladi luk
– Cherry paradajz
– So
– Kobasica
– Sir 100 gr.
– Peršun

Priprema:

Krompir isiječete na krugove, da dobijete izgled malo debljeg čipsa. Zatim poredate u posudu za pečenje, začinite i pouljite vaš krompir, pa dobro promiješate i stavite da se peče na 200 stepeni, dva minuta.

Umutite 4 jaja i pavlaku, pa ubacite mladi luk, cherry paradajz, začinite, sve promiješate i prelijete preko pečenog krompira.

Na kraju preko svega nasjeckate kobasicu i naribate sir. Vratite u rernu na 180 stepeni još 15-20 minuta.

Kada je spremno, uživajte u svojoj večeri.