Jeste li čuli za pasta čips? Ovaj neobični recept će vas oduševiti
Foto: Tuzlanski.ba

Kad god ne znate šta biste mogli skuhati za večeru, posegnut ćete za tjesteninom. Ona je uvijek dobra ideja, a milioni je obožavaju.

Neki obožavaoci tjestenine je toliko vole da su eksperimentisali i došli na genijalnu ideju da tjesteninu pretvore u čips. Recept za receptom, ideja za idejom, a ubrzo i tzv. čips od tjestenine postao je nova trendi grickalica koja osvaja društvene mreže.

Sastojci

250 g tjestenine po izboru,

kašika maslinovog ulja,

3 supene kašike rendanog parmezana,

½ kašičice origana ½ kašičice bijelog luka u prahu,

prstohvat soli i bibera.

Priprema

U velikom loncu prokuhajte posoljenu vodu. Dodajte tjesteninu i kuhajte al dente. Dobro ocijedite tjesteninu i prebacite je u veliku činiju, pa dodajte ostale sastojke i sve skupa promiješajte.

Prebacite tjesteninu u fritezu na 180 stepeni oko 12 minuta. Ako nemate fritezu, tjesteninu možete peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!