Kad god ne znate šta biste mogli skuhati za večeru, posegnut ćete za tjesteninom. Ona je uvijek dobra ideja, a milioni je obožavaju.
Neki obožavaoci tjestenine je toliko vole da su eksperimentisali i došli na genijalnu ideju da tjesteninu pretvore u čips. Recept za receptom, ideja za idejom, a ubrzo i tzv. čips od tjestenine postao je nova trendi grickalica koja osvaja društvene mreže.
View this post on Instagram
Sastojci
250 g tjestenine po izboru,
kašika maslinovog ulja,
3 supene kašike rendanog parmezana,
½ kašičice origana ½ kašičice bijelog luka u prahu,
prstohvat soli i bibera.
Priprema
U velikom loncu prokuhajte posoljenu vodu. Dodajte tjesteninu i kuhajte al dente. Dobro ocijedite tjesteninu i prebacite je u veliku činiju, pa dodajte ostale sastojke i sve skupa promiješajte.
Prebacite tjesteninu u fritezu na 180 stepeni oko 12 minuta. Ako nemate fritezu, tjesteninu možete peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!