Dok kiša pada ovog jutra, svi su udobno smješteni pod pokrivačima. No, nije li subota savršena prilika da se uz opuštanje ispod dekice posvetite i ukusnom doručku?

Ideje za subotnji doručak: Kako započeti savršen vikend?
Foto: Ilustracija | Ideja za zdrav i hranjiv obrok

Umjesto brzinskih rješenja, iskoristite ove kišne trenutke da priredite nešto posebno. Ovdje su neke ideje za doručak koje će vaš subotnji jutarnji ritual pretvoriti u pravi užitak, čineći da kišoviti dan postane još ugodniji.

Palačinke sa voćem

Ko ne voli palačinke? Ovaj klasični doručak možete unaprijediti dodavanjem sezonskog voća poput borovnica, jagoda ili breskvi. Isprobajte recept za palačinke s jogurtom i vanilijom kako biste dobili mekane i sočne komade. Poslužite ih s medom ili javorovim sirupom i pospite prah šećerom za dodatnu slast.

Avokado tost s jajima na oko

Avokado tost je brz i zdrav način da započnete dan. Započnite s prepečenim integralnim hljebom, na koji ćete namazati zreli avokado začinjen solju, biberom i malo limunovog soka. Dodajte jaje na oko ili kuhano jaje za dodatni izvor proteina. Za završni dodir, dodajte malo crvene paprike u prahu ili sjeckane svježe začine poput peršuna ili korijandera.

Smoothie bowls za zdrav doručak

Ako želite nešto brzo i hranjivo, smoothie bowl je odličan izbor. Pomiješajte bananu, jagode, špinat i malo grčkog jogurta u blenderu, zatim prelijte smjesu u zdjelu. Ovdje možete pustiti mašti na volju: dodajte granolu, orahe, sjemenke i nekoliko komadića voća za savršen balans okusa i tekstura.

Kremasta ovsena kaša s medom i orasima

Ovsena kaša je nutritivno bogata opcija koja vas može dugo držati sitima. Uklonite dosadu od kuhanja ovsenih pahuljica dodajući u nju med, orahe i voće. Kuhajte ovsene pahuljice u mlijeku ili vodi, a zatim dodajte malo meda i komadiće oraha. Poslužite uz krišku voća i uživajte u bogatom okusu.

Omlet s povrćem

Omlet je jednostavan za pripremu i može se prilagoditi vašim željama. Za zdraviju verziju, dodajte razno povrće poput paprike, špinata i paradajza. Za dodatnu kremastost, dodajte malo sira. Ovo je izvrstan način da se zasitite i unesete potrebne vitamine i minerale.

Francuski tost sa svježim voćem

Francuski tost je još jedan klasik koji možete obogatiti. Pomiješajte jaja, mlijeko i cimet, a zatim natopite kriške hljeba u toj smjesi. Pržite ih na tavi dok ne postanu zlatno smeđe. Poslužite uz svježe voće i malo javorovog sirupa za savršeno završavanje obroka.

Bez obzira na to šta odabrali, subotnje jutro je idealno vrijeme da se prepustite kulinarskim eksperimentima i uživate u obroku koji će vas razveseliti i zasigurno zasititi.