Iako se teško opraštamo od toplih, ljetnih dana, sigurno je da već polako zavrćemo rukave za omiljeni period - pripremu zimnice.

Brzo i lako: Evo kako bez mnogo muke oljuštiti paprike za savršenu zimnicu
Foto: Ilustracija | Jeste li znali za ovaj trik?

Jedan od obaveznih specijaliteta zacrveni police u mnogim domovima, a u pitanju je upravo ajvar.

Međutim, priprema ovog tradicionalnog specijaliteta ima i jedan vrlo dosadan dio, tačnije, samo ljuštenje pečenih paprika. To zna da potraje, ali postoji mnogo jednostavniji način na koji to možete učiniti.

Naime, ako pripremate ajvar od pečenih paprika, pripremite najlon-kesu.

Kada paprike budu spremne da se skinu sa vrele ploče, ubacite ih u kesu i sačekajte da se gotovo same oljušte zbog pare koja će se stvoriti kada zatvorite kesu.

Držite ih oko 10 minuta, što je dovoljno da kora omekša i učini vam ovaj proces mnogo lakšim i ljepšim.