Foto: Tuzlanski.ba

Kada je prije 30 godina spasio nedonošće, doktor Michael Shannon nije ni sanjao da će mu taj dječak jednoga dana spasiti život usred fatalne prometne nesreće...

sudbina-spas-doktor-medicinar-nesrecaMladi bolničar Chris Trokey prije nekoliko godina je imao hitnu intervenciju. Na autocesti usred Kalifornije dogodila se nesreća, a oba su automobila bila u plamenu. U jedan od njih uvukao se bolničar Trokey i u posljednji trenutak izvukao vozača.

On je preživio, a sljedećih je 45 dana proveo u bolnici na oporavku. Kada je bio u prolasku bolnicom, Trokey je zavirio u dokumentaciju čovjeka kojeg je spasio i zaprepastio se. Bio je to doktor koji je njemu spasio život kada se rodio. Naime, Trokey je prijevremeno rođen i težio je tek 1,5 kg, a doktori su mu davali tek 50% šansi da će preživjeti.

Doktor Shannon uz malog je Michaela ostao cijelu noć sve dok se dječaku nije stabiliziralo stanje i Trokey je to vrlo dobro znao iz priča svojih roditelja.

- Nevjerojatno je sve pacijente gledati kako rastu. Ali, vidjeti kako netko od njih dolazi u tvoj život u trenutku kad je on u opasnosti je potpuno fantastično, izjavio je doktor Shannon za KTLA.

Bolničar Trokey danas je i sam otac, a za pedijatra su odabrali, pogađate, Michaela Shannona.

(24sata.hr)