Foto: Tuzlanski.ba

U prošlosti su plakati imali veliki uticaj na oblikovanje ponašanja i mišljenja ljudi, posebno propagandni plakati 'stare škole' iz 20. stoljeća, piše Bored Panda.

Grafički umjetnik i ilustrator Fernando Reza iz Los Angelesa, Kalifornija, nedavno je objavio propagandne plakate nadahnutih pandemijom COVID-19. Slijedeći estetiku autentičnih propagandnih plakata stare škole 20. stoljeća, Fernando je kreirao plakate koji prikazuju kako se SAD  suočava sa koronavirusnom, prenosi Tuzlanski.ba.

Plakati pokušavaju riješiti pitanja uzrokovana pandemijom, poput nemilosrdnih pokušaja da se ponovno otvori gospodarstvo na štetu života ljudi i zavjere 5G.

Na nekoliko postera nalazi se i slika predsjednika Donalda Trumpa s referencama na njegove nedavne ideje o izliječenju od koronavirusa, naime o ubrizgavanju dezinficijensa i izlaganja unutarnjih organa UV zracima.

"To je ono o čemu govorimo, globalno žrtvovanje za ekonomiju, medicinske teorije osiromašenja koje se usputno bacaju van kako bi napravili pustoš na preplašenim ljudima koji traže odgovore, i skidanje  odgovornosti sa svakog pitanja", kazao je Fernando.

Svaki plakat govori o određenom pitanju koje je izazvala pandemija u SAD-u. (Tuzlanski.ba)