Foto: Tuzlanski.ba

Shaunnah Hickinbottom (16) zaboravila je svoj iPhone 4 na sjedištu u birmingemskom metrou, a nekoliko minuta kasnije njen telefon pronašao je 12-godišnji Josh Brown.

josh-porukaKada je Josh pronašao telefon, kontaktirao je Shaunninu majku Michelle i rekao gdje će ostaviti telefon, pa da ga kasnije preuzme. Ipak, Michelle je željela da mu se zahvali i oduži za ovako lijep gest, pa ga je pitala za adresu da bi mu poslala 20 funti. Ali, kada je došla na mjesto gdje je dječak ostavio telefon, dobila je i ovu poruku:

Mali Josh joj je poručio da ne brine za novac i da, umjesto da njega nagradi, uradi nešto lijepo za nekoga drugog. Michelle je bila šokirana, ali i veoma zahvalna ovom dječaku. Kada je ova vijest postala viralna, Michelle je ipak uspjela da ga pronađe.

- Jedan dan mi je svratio prijatelj i pitao me da li je moj Josh pronašao nečiji telefon. Iznenadio sam se i pitao ga otkud zna, a on mi je odgovorio da je ta vijest svuda po josh-brown-mobitelFacebooku - rekao je Joshov tata Tim.

Josh je rekao da je mislio da je to ispravno što je uradio i da se nada da bi neko uradio isto za njega da je izgubio telefon.

Shaunnah je poslije otkrila da ga je poslušala i da je učinila dobro djelo: pomogla je baki da očisti kuću i donirala novac azilu za mačke.

(blic.rs)