Najbolja šminka za žene u šezdesetim je ona koja se ne nakuplja u borama i ne ističe nepravilnosti.

Ovo je najbolja šminka za žene u šezdesetim
Foto: Ilustracija

Sa godinama se lice mijenja, na njemu se pojavljuju tragovi prošlih godina, događaja i emocija. Ali u isto vrijeme i dalje želimo da izgledamo atraktivno. Od stručnjaka ćemo naučiti kako da izgladimo negativne osobine i istaknemo pozitivne, uzimajući u obzir nijanse starenja kože, piše Lepota i zdravlje.

Šta sve podrazumijeva najbolja šminka za žene u šezdesetim?

Kada poželite da šminku prilagodite, ne toliko uzrastu, koliko svim onim promjenama kroz koje je vaše lice prošlo, jako je važno da uvedete nultu fazu makeupa: pripremu kože. Prije nanošenja šminke, koristite hidratantne kreme ili serume koji vam najviše odgovaraju. One sa hijaluronskom kiselinom se, po pravilu, smatraju odličnim rješenjem za hidrataciju zrele kože.

Nanošenje pudera na lice sa borama

Za ispravljanje bora i ujednačavanje tena najprikladnija je podloga koja sadrži silikone. Ovaj proizvod može fizički da popuni bore. To jest, učiniti kožu glatkom ne samo vizuelno, već i stvarno. Ako vam se ne sviđaju takve baze – jednostavno ne volite njihov osjećaj na koži, uzmite proizvod sa reflektujućim česticama. To će stvoriti efekat liftinga. Koža će izgledati glatko i ujednačenije zbog prelamanja svjetlosti na reflektujućim česticama.

U dobi od 60+ godina ne preporučuje se upotreba pudera, jer se on nakuplja u neravninama kože i naglašava bore. Možete koristiti providni puder, koji će pomoći u postavljanju šminke, ali neće naglasiti bore i neće se slegnuti u nabore.

Najbolja sjenka za oči za žene u šezdesetim

Ne bi trebalo da koristite jarke nijanse. Bolje je dati prednost prirodnim i organskim. Bilo koja paleta sjenki u smeđim, sivim ili mliječnim nijansama je savršena za vas. Ako volite da nosite ajlajner, onda koristite sivu, braon, plavu, ali ne pribjegavajte crnoj boji. I pravite strelice ne ajlajnerom, već olovkom ili sjenkama i lagano ih zasjenčite tako da u šminki nema jasnih, oštrih linija.

Najbolja šminka za usne za žene u šezdesetim

Kada birate ruž za usne, obratite pažnju na satenske karmine, jer mat imaju tendenciju da uđu u bore i isušuju kožu. Ruževi sa sedefom također postepeno blijede tokom dana, a sedef ostaje u borama. Zbog toga je bolje izabrati proizvod sa hidratantnim efektom. Ako volite da koristite olovku prilikom šminkanja usana, onda kada crtate konturu, pokušajte da ne izlazite van njenih granica, jer će olovka da se nakupi u nazolabijalnim borama i naglasi ih.