Dvije ulice i dva naselja u Tuzli danas će biti bez vode zbog kvarova na cjevovodima, saopšteno je iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija. 

Novi kvarovi na cjevovodima: Dvije ulice i dva naselja u Tuzli danas bez vode
Foto: Unsplash | Ilustracija

Navedena mjesta će biti bez vodosnabdijevanja dok se ne otklone kvarovi, a riječ je o sljedećim ulicama i naseljima: 

– Ulica Bone Markovića

– Ulica Goste Lazarevića 

– Naselje Krojčica 

– Naselje Markelići 

Ostala naselja na području Grada Tuzla imaju uredno vodosnabdijevanje, međutim nastavlja se sa redukcijama vode. 

''Usljed poboljšanja stanja na izvorištima trenutno su stvoreni uslovi za poboljšanje vodosnabdijevanja svih mjesnih zajednica na području Grada Tuzla (poboljšanje po pitanju dnevnog vodosnabdijevanja), što ne stvara preduslov za stavljanje Rasporeda distribucije vode u uslovima otežanog vodosnabdijevanja van snage'', saopšteno je iz VIK-a. 

Raspored distribucije vode u ovim uslovima otežanog vodosnabdijevanja je sljedeći:

Centar Grada (od Male Pijace do Doma zdravlja, te naselja Slatina, Mandići, Dragodol, Batva, Solana te ulica Rudarska, Krečanska, Paša bunar i 18. Hrvatske brigade) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 21 do 05 sati ujutro.

Zapadni dio Grada (naselja Ljubače, Mramor, Miladije, Lipnica i Bukinje) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 10 sati do 15 i 30, i u periodu od 22 sata do 05 ujutro.

Istočni dio Grada (naselja Solina, Brčanska Malta – Šabana Zahirovića, Zlokovac, Ši Selo, Slavinovići, Sepetari, Križani, Simin Han, Gornja Tuzla, Požarnica, Čaklovići, Vasići) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 10 sati do 15 i 30, i u periodu od 22 sata do 05 ujutro.