Foto: Tuzlanski.ba

Iako se Kerry Von Erich često pojavljivala na televiziji, rijetki su znali da je imala protetsko stopalo. Naime, ona je 1980-ih doživjela nesreću na motociklu te ostala bez stopala.

Von Erich nije jedina koja je skrivala uglavnom nepoznatu činjenicu.

Ovih pet imena pojavljivalo se na sedmičnoj bazi na televiziji, a gledatelji nisu primijetili da svakome nedostaje cijeli prst ili njegov dio.

Bob Ross

Najpoznatiji televizijski instruktor umjetnosti vodio je The Joy of Painting na PBS-u od 1983. do 1994. Njegova slikarska paleta prikrila je da mu nedostaje dio prsta. Naime, nakon što je napustio srednju školu, Ross je pomagao ocu kao tesar, a dio lijevog kažiprsta mu je odsječen u stolarskoj nesreći. Ross je ubrzo nakon toga napustio taj poziv.

James Doohan

Najpoznatiji kao Montgomery Scotty Scott u Zvjezdanim stazama, James Doohan se potrudio prikriti pred kamerama da mu nedostaje prst. Glumac je pretrpio povredu dok je služio vojsku i jurišao na plaže Normandije na Dan D 1944. Doohan je, kao član Kraljevske kanadske topničke pukovnije, upucao dva njemačka snajperista, ali je kasnije stradao u napadu. Jedan metak završio mu je u nozi, drugi mu je prošao kroz srednji prst desne ruke, koji mu je kasnije amputiran, dok je treći, koji mu je trebao završiti u prsima, odbijen kutijom cigareta.

Telly Savalas

Telly Savalas bio je ikona 70-ih zahvaljujući policijskoj seriji Kojak. Ono što mnogi nisu uočili je da glumcu nedostaje dio lijevog kažiprsta. Podrijetlo nezgode u kojoj je ostao bez dijela prsta nije poznato.

Matthew Perry

Glumcu, koji je 10 sezona glumio Chandlera Binga u Prijateljima nedostaje dio desnog srednjeg prsta. Prema Esquireu, Matthew Perry ga je izgubio nakon što mu je prst slučajno zatvoren vratima automobila dok je bio dijete.

Walter Jones

Walteru Jonesu nedostaje srednji prst lijeve ruke, iako se to ne primjećuje ni u jednoj epizodi serijala Mighty Morphin Power Rangers. Serija je prenamijenila akcijske snimke iz japanske serije Super Sentai, gdje je Zachovog rendžera glumio drugi glumac, piše Index.hr