Građani su zahtijevali minimum, a to je asflatiran i saniran put koji koristi nekoliko porodica. 

Mještani tuzlanskog naselja ogorčeni na vlast: Pet godina čekamo put, a pred izbore nam zamazuju oči
Foto: Čitatelji | Trenutni uslovi puta

Mještani naselja Gornja Grabovica u Tuzli bore se sa lošom putnom infrastrukturom već godinama, a posljednjih pet aktivno mole vlast za rješenje.

Kako navode obraćali su se vlastima nekoliko puta, a od toga su samo dobijali obećanja koja nikada nisu rezultirala konkretnim promjenama. 

Građani su zahtijevali minimum, a to je asflatiran i saniran put koji koristi nekoliko porodica. 

Mještanka naselja Minela Rifatbegović podijelila je za Tuzlanski.ba situaciju u kojoj se nalaze ona i suprug, kao i njihove komšije.

"Obećavali su svake godine da će biti završeno a evo sad pred izbore su se pokrenule vlasti da završe traženo. Pet godina čekamo put, a pred izbore nam zamazuju oči. Trebalo je odmah juče da se završi a kako se nama čini neće biti završeno ni sutra jer nadležni u gradskim službama nemaju nikakve informacije", pojašnjava. 

Iako se vlast u predizbornoj kampanji aktivirala, mještani s razlogom iskazuju nezadovoljstvo jer im je odlazak na posao i povratak kućipostala borba sa preprekama. 

Naime, kako navodi Rifatbegović na njihov put je dovezena velika količina materijala koji je kako kažu vjerovatno uklonjen sa nekih drugih puteva te ostavljen u gomilama na njihovom ioanko lošem putu.

"Mi sada do svoje kuće moramo ići pješice kada se vraćamo sa posla i prelazimo preko gomila ovog materijala", kazala je.

Navodi kako su morali sami pronaći rješenje kako bi se riješili gomila materijala, jer su jutros na posao morali smišljati način kako da ih pređu.

"Da nekome od nas nešto bude, ovdje ni ambulantno vozilo ne može proći", kaže ona.

Preizborna obećanja su svake godine redovan dio izbornih aktivnosti. Brojni građani svoju svakodnevnicu provode u iščekivanjima datih obećanja, od kojih nekima budu ispunjena, nekima djelimično, a nekima nikako.

Vezani članak Šetnja Tuzlom kroz neispunjena predizborna politička obećanja

Međutim, dok se čekaju odgovori, život u ovom naselju ostaje pun prepreka.

Mještani se opravdano pitaju hoće li konačno dobiti asfalt koji zaslužuju, ili će se njihova borba nastaviti bez konkretnih rješenja uz predizborno zamazivanje očiju.