Pet stvari koje nikad ne bi trebalo da pozajmljujete
Foto: Tuzlanski.ba

Svima nam se desilo da nam je usred pravljenja nečega zafalio neki sastojak.

Nekad je lakše trknuti kod komšije, pogotovo ako vam je prodavnica daleko. Ipak, treba da znate da neke stvari ne treba da pozajmljujete jer to donosi lošu sreću. Ako komšiji pozajmite nešto sa tim mu dajete i dio svoje sreće. To važi i za stvari koje unosite u svoj dom jer se može desiti da vam te stvari donesu nesreću. Nikad nemojte pozajmljivati ovih pet stvari:

So

So se ne smije pozajmiti ni pod kojim izgovorom. Ako su vas komšije zamolile za so, dajte im samo pod jednim uslovom – kao poklon. Opasnost leži u tome što so ima veliku energiju i može loše da utiče na sudbinu. So je jedna od najvažnijih magičnih komponenti, pa se ne preporučuje njeno pozajmljivanje. Ljudi koji su posuđivali, pa vraćali so osjetili su gubitak sreće, gubitak zdravlja, ali i najmilijih…

Posuđe (tanjiri, šerpe)
Vj

eruje se da su usko povezani sa energijom kuće u kojoj se nalaze. Ako neko hoće da učini nešto loše drugima, samo treba da dozvoli korišćenje svog posuđa: šolja, šerpi, tanjira, kašika itd… Nikome ne dozvolite da od vas posudi tanjire, šerpe ili bilo koji deo posuđa, jer možete negativno uticati na sudbinu tih ljudi. Oštećeno posuđe je još opasnije jer donosi lošu energiju domu u kojem se nalazi.

Odjeća

Ako kupujete stvari koje su već bile u opticaju, to je sasvim ok, jer ste ih platili. Ali nikako ne posuđujte garderobu od drugih ljudi. Odjeća je veoma lična stvar, čak i ako je uzmete od sestre ili brata, pa je bolje da nešto date zauzvrat. Kažu da obuća donosi najveću nesreću jer ona upija najviše negativne energije.

Nakit

Nakit je pun energije osobe kojoj pripada. Stoga ga ne treba pozajmljivati. Stavljajući minđuše ili prstenje druge osobe, sa njima dobijate i probleme te osobe. Stručnjaci za bioenergiju kažu da nakit može “zaraziti” osobu bolestima onoga kome je nakit pripadao i mogu oduzeti sreću.

Metla

Ako komšiji pozajmite metlu budite sigurni da će doći do novčanog gubitka u vašem domu. Čak rizikujete da dobijete i otkaz. Ni u kom slučaju metlu ne smiete da date nekome da je koristi, pa vrati. Ako je date, neka to bude za stalno, prenosi krstarica. (24sata.rs)