Istraživanje: Muškarci s ovakvim psima puno su privlačniji ženama nego ostali
Foto: Tuzlanski.ba

Postalo je poznato da uključivanje psa na vaš profil za spojeve može povećati broj klikova, ali nova je studija otkrila da veličina životinje također ima utjecaj.

Istraživači sa Sveučilišta u Jaenu u Španjolskoj otkrili su da žene više privlače muškarci s malim psima jer tako djeluju manje "zastrašujuće i prijeteće". U svojoj studiji tim je prikupio podatke od gotovo 300 studentica kojima su pokazane slike muškarca ili žene kako šetaju sami ili sa psom. Polovici su prikazane slike u pozitivnom kontekstu snimljene u dobro osvijetljenim javnim prostorima, dok su ostalima pokazane slike u negativnom kontekstu snimljene na slabo osvijetljenoj ulici noću, prenosi Mirror.

Istraživač je rekao:  "Odabrali smo dva srednje i mala odrasla psa (portugalski pas mješanac i oštrodlaki jazavčar) kako bismo ispitali je li pozitivan učinak psa bio posljedica same prisutnosti psa ili specifične vrste pasa.”

Žene su zamoljene da ocijene koliko zastrašujuće i prijeteće misle da su ljudi na slici, s rezultatima koji su pokazali da su se žene osjećale opuštenije s ljudima koji šeću pse, bez obzira je li to bila dobro ili loše osvijetljena slika.

"Trenutna studija je pokazala da pas male veličine potiče pozitivniju emocionalnu reakciju i višu razinu sigurnosti nego pas srednje veličine u većini emocionalnih konteksta, ističući da emocionalne i sigurnosne koristi od prisutnosti psa mogu također biti povezane s veličinom”, dodao je istraživač.