Foto: Tuzlanski.ba

Niko nije očekivao da će 2020. godina biti takva. Svi medijski kanali potiču ljude da ostanu kod kuće. Sva pozorišta, kina, teretane i muzeji su zatvoreni. Sve su bolnice širom svijeta pune ljudi, neke čak nisu u stanju pomoći drugima, piše Bored Panda. I

Sve se zaustavilo u velikoj pandemiji 21. vijeka - korona virusu. Jedna umjetnica odlučila je pokazati nam kako se prilagođavamo tim nelagodnim i ekstremnim vremenima. 39-godišnja iranska umjetnica Alireza Pakdel stvara  ilustracije koje prikazuju trenutnu situaciju u svijetu i pokazuju kako se boriti protiv širenja ovog nevidljivog neprijatelja, prenosi Tuzlanski.ba.

Njene ilustracije bilježe oštru stvarnost onih koji se žrtvuju kako bi se brinuli o nama - ljekara, policajaca, vatrogasaca i medicinskih sestara. Oni su protagonisti ovih ilustracija koje trebapoštovati. Pakdel majstorski ističe snagu solidarnosti, empatije i zaštite jednih za druge. Njeni likovi prenose sve vrste osjećaja i apeliraju na nadrealne, imaginarne situacije koje se odražavaju na današnji svijet. (Tuzlanski.ba)