Doplatio kako bi dobio sjedište pored prozora: Ukrcao se u avion i šokirao se kada je sjeo na svoje mjesto
Foto: Tuzlanski.ba

Mnogi putnici kada kupuju avionske karte spremni su da ulože malo više novca kako bi odabrali svoje omiljeno mjesto prije ostalih putnika. Najtraženija mjesta predstavljaju ona pored prozora jer omogućavaju uživanje u jedinstvenim prizorima tokom putovanja.

Tako je Marcos Molina iz Njemačke na vrijeme kupio karte i doplatio određenu svotu novca kako bi sjedio na mjestu pored prozora...

Međutim, kada se ukrcao u avion, koji je letio od Berlina do Irske, otkrio je da je dobio sjedište koje je bilo smješteno pored putničke kabine Tako je turista ostao "bez pogleda" jer je prozor bio smješten jedan red iza njega.

- Mjesto pored prozora koje sam platio za svoj let do Dublina. Refundiranje? - napisao je Marcos uz objavu fotografije na svom Twitter nalogu.

Nakon što je ova priča dospjela u medije, obratio se portparol Ryanair avio-kompanije...

- U avionu Boeing 737-800 postoje tri mjesta koja nemaju prozore. Kupci koji se odluče za kupovinu ovih sjedišta obavještavaju se o ovoj činjenici tokom postupka rezervacije na internet sajtu - kratko je prokomentario za medije.

Takođe su se javili i korisnici Twittera koji tvrde da mnogi ljudi ne znaju dali sjedišta 11A u avionima Ryanaira nemaju prozor. (Tuzlanski.ba)