U svijetu gdje je brzina postala ključna, inovatni "lifehack" trikovi postaju neizostavan dio svakodnevnice.  

Video postao viralan na Tik Toku: Skuhala krompir u veš mašini pa podijelila rezultate
Foto: TikTok | Zanimljiv trik

Svim ženama je poznato koliko je dragocjeno vrijeme koje se provodi u kuhinji, posebno kada se radi o nekim jednostavnim zadacima koji bi se mogli obaviti i na neki drugačiji način.

Proces kuhanja krompira ne zahtijeva previše truda i pažnje, međutim jednoj Tik Tokerici je tradicionalan način kuhanja dosadio te je odlučila isprobati nešto novo, nešto čega bi se malo ko dosjetio.

TikTok korisnica pokazala je kako koristiti mašinu za pranje veša za kuhanje krompira, što je izazvalo pravu revoluciju među ljubiteljima brzih rješenja. Naime, žena je prikazala kako ubacuje krompir u mašinu za pranje veša kako bi ga skuhala, a opis je glasio: "Life hack for lazy", odnosno ''Savjet za lijene''. 

U svom viralnom videu, koji je pregledan više od pet miliona puta, ona demonstrira jednostavan postupak: krompiri se stave u mašinu, dodaje se malo vode, odabere se program s visokom temperaturom, i nakon određenog vremena - skuhani krompiri su spremni za jelo! Ovaj nekonvencionalni trik brzo je postao hit, privlačeći pažnju ljudi širom svijeta.

@aliain13 Try it.😉 #lifehacks #foryou #asmrfood ♬ Inspector Ratchet - Ty Simon

"Nadam se da se šališ", "Mislim lijena sam, ali ne toliko", "Moja mama je upravo kupila vreću krompira, mislim da ću ovo probati kad bude krenula na posao", samo su neki od komentara. 

Za one koji su dovoljno hrabri da isprobaju ovaj trik, savjetuje se da prethodno temeljno očiste mašinu prilikom kuhanja krompira.

Na kraju, ostaje nam da se zapitamo koliko smo zapravo spremni izaći izvan okvira tradicionalnog kuhanja u potrazi za kreativnijim rješenjima i da li bismo slijepo pratili trendove koji su popularni na društvenim mrežama? TikTok nas svakako nastavlja iznenađivati kreativnošću svojih korisnika, a ovaj trik s kuhanjem krompira u mašini novi je nivo domišljatosti.