Studentica je dobila puno više nego što je očekivala kada je u svojoj pošiljci iz Sheina pronašla škorpiona. 

Studentica pronašla živog škorpiona u paketu koji je naručila na Shein-u
Foto: Ilustracija | Opasan po život

Sofia Alonso-Mossinger otvarala je paket s parom čizama kada se pojavio otrovni uljez.

"Mislila sam da je igračka - a onda se pomjerio", rekla je Sofija dodajući da je bilo "prilično zastrašujuće".

Uz pomoć njenih cimera škorpiona su prebacili u kadu, piše BBC.

Shein, kompanija koja je poslala paket, brzo je reagovala i objavila da su proveli internu istragu, potvrdivši da su svi standardni operativni procesi bili poštivani.

Sofia je bila u šoku, a njezine cimerice su odmah dojurile nakon što su čule vrištanje. Prvo su pomislili da trebaju ubiti škorpiona, ali su se na kraju odlučile za humaniji pristup i stavili ga u Tupperware posudu.

"Mislila sam da sanjam", rekla je. "Osjećam se kao da sam dobro s paucima i stvarima, ali bilo je zastrašujuće biti u svojoj sobi sa nasumičnim škorpionom."

Cimeri su nakon toga dali škorpionu vodu na kuhinjskom peškiru, koju je škorpion popio, i neku karticu da se sakrije prije nego što stupi u kontakt sa životinjskim grupama.

@bbcnews Bristol Uni student Sofia said she and her housemates were "not exactly buzzing" to have a scorpion in their flat. Shein has been contacted for comment and says it's looking into the incident. #Shein #Scorpion #BristolUni #BristolUniversity #Student #Students #Flatmates #Bristol #University #Uni #UniLife #StudentLife #OnlineShopping #News #BBCNews ♬ original sound - BBC News

Kontaktirali su Nacionalni centar za dobrobit gmizavaca (NCRW), koji je brzo poslao stručnjaka da preuzme škorpiona. Dobrotvorna organizacija je uspjela nekoga poslati u roku od nekoliko sati.

Chris Newman iz NCRW-a rekao je da su izvještaji o takvim slijepim putnicima iznenađujuće česti.

"Škorpion je Olivierus martensii , zapravo nema uobičajeno ime osim kineskog škorpiona", rekao je.

Pojasnio je da bi njegov ubod bio "medicinski značajan... potencijalno opasan po život, ali bi prosječna odrasla osoba jednostavno imala jako loš dan".

"Prilično je zabrinjavajuće da je ovo drugi koji smo imali u manje od mjesec dana koji je došao na ovaj način."

Shein je rekao da je u kontaktu da sa studenticom riješi problem.

U saopštenju se navodi: „Nakon što smo dobili povratnu informaciju, odmah smo sproveli internu istragu.

"Naši timovi na terenu su provjerili proces pakovanja pošiljke i izvršili pregled robe u našem skladištu i potvrdili da su ispoštovani svi standardni operativni procesi."