Donald Trump održao je svoj prvi predizborni skup otkako je preživio pokušaj atentata, vraćajući se na poprište u ključnoj u državi Michigan zajedno sa svojim novoimenovanim potpredsjedničkim kandidatom.

Prvi predizborni skup Trumpa nakon pokušaja atentata: Ne bih trebao biti ovdje sada
Foto: Fena

''Bilo je to prije tačno sedmicu dana, tačno u sat, tačno u minutu'', rekao je Trump okupljenima, osvrćući se na pucnjavu u Pennsylvaniji 13. jula u kojoj je zadobio krvavo uho, u kojoj je usmrćen jedan od njegovih pristaša te dvojica ozlijeđena.

''Stojim pred vama samo milošću svemogućeg Boga'', rekao je, a bijelu gazu na uhu sada je zamijenio zavoj u boji kože.

''Ne bih trebao biti ovdje sada'', nastavio je.

Trumpu se pridružio senator iz Ohaja JD Vance na prvom zajedničkom događaju ovog para otkako su postali kandidati na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Milwaukeeju.

''Teško mi je povjerovati da je prije sedmicu dana ubica pokušao oduzeti život Donaldu Trumpu, a sada imamo paklenu gužvu u Michiganu da ga dočeka natrag u kampanji'' rekao je Vance prije Trumpova dolaska.

Michigan je jedna od nekolicine ključnih država za koje se očekuje da će odrediti ishod predsjedničkih izbora u novembru.

Trump je 2016. godine tijesno osvojio državu za nešto više od 10.000 glasova, ali je demokrat Joe Biden preokrenuo 2020., pobijedivši s razlikom od 154.000 glasova na putu do predsjednika.