Demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris izabrala je u utorak svog potpredsjedničkog kandidata.

Kamala Harris izabrala vojnog veterana za svog potpredsjednika
Foto: Kamala Harris (Instagram)

Demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris izabrala je u utorak guvernera Minnesote Tima Walza za svog potpredsjedničkog kandidata, javljaju američki mediji.

Walz, bivši veteran Nacionalne garde američke vojske i učitelj, donosi spoj progresivnih političkih postignuća i privlačnosti Srednjeg zapada za kombinaciju Harris-Walz, u borbi protiv Donalda Trumpa i njegovog protukandidata JD Vancea na predstojećim izborima.

Kako navode američki mediji Harris je odabrala guvernera Minnesote Tima Walza za potpredsjedničkog kandidata, izabravši zagovornika progresivne politike i jednostavnog govornika iz središta Amerike kako bi pomogao pridobiti ruralne, bijele glasače, prenosi France 24.

Walz, 60-godišnji veteran Nacionalne garde američke vojske i bivši učitelj, izabran je u republikanski okrug u Zastupničkom domu Kongresa SAD-a 2006. i služio je 12 godina prije nego što je izabran za guvernera Minnesote 2018.

Kao guverner, Walz je gurao progresivni program koji uključuje besplatne školske obroke, ciljeve za borbu protiv klimatskih promjena, smanjenje poreza za srednju klasu i prošireni plaćeni dopust za radnike Minnesote.

Walz se dugo zalagao za reproduktivna prava žena, ali je također pokazao konzervativnu sklonost dok je predstavljao ruralni okrug u američkom Kongresu, braneći poljoprivredne interese i podržavajući pravo na oružje.