Donald Trump je siguran nakon incidenta koji se dogodio u blizini njegovog golf kluba na Floridi, saopštili su njegovi agenti. 

Incident u blizini Trumpovog golf kluba na Floridi: Prijavljena pucnjava, oglasila se Tajna služba
Foto: Arhiva | Donald Trump

Danas je došlo do pucnjave u Trump National Golf Clubu u West Palm Beachu.

Bivši predsjednik Donald Trump prisustvovao je događaju u svom klubu na jugu Floride, a s obzirom na prethodna dešavanja, ovo je izazvalo novu dozu zabrinutosti.

„Predsjednik Trump je siguran,“ rekao je direktor za komunikacije njegove kampanje, Steven Cheung, dodajući da "nema dodatnih detalja u ovom trenutku", piše BBC. 

Tajna služba je potvrdila u objavi na X-u da istražuju "zaštitni incident" koji uključuje Trumpa. Bijela kuća je potvrdila da su predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris obaviješteni o incidentu za koji su rekli da se dogodio na Trump International Golf Course-u, "gdje je bivši predsjednik Trump igrao golf", prenosi Tuzlanski.ba. 

Incident dolazi gotovo tačno dva mjeseca nakon što je napadač pokušao atentat na Trumpa na mitingu u Butleru pogodivši ga u uho.

U objavi na X-u, sin Donalda Trumpa, Donald Trump Jr, rekao je da su pucnji ispaljeni na Trumpovom golf terenu u West Palm Beachu, Florida. Rekao je da je osumnjičeni uhapšen.