Prema libanonskoj službenoj agenciji NNA, eksplozije su se dogodile u radio uređajima na jugu zemlje i u glavnom gradu Bejrutu.

Foto: Anadolu Agency

Prema posljednjim informacijama, najmanje 12 osoba je poginulo, a više od 300 povrijeđeno u eksplozijama bežičnih radijskih uređaja (voki-toki) širom Libana.

Prema libanskojslužbenoj agenciji NNA, eksplozije su se dogodile u radio uređajima na jugu zemlje i u glavnom gradu Bejrutu.

Ministarstvo zdravstva Libanona navodi da je od eksplozije radio uređaja 12 osoba poginulo, a više od 300 povrijeđeno. Povrijeđeni su prebačeni u bolnice.

Libanska uprava za civilnu zaštitu izvijestila je da pokušavaju ugasiti požare koji su izbili u kućama, vozilima i na radnim mjestima kao posljedica eksplozije uređaja na jugu Bejruta, te u libanskim regijama Bekaa i Jebel.

Bespilotna letjelica, za koju se smatra da pripada Izraelu, primijećena je kako leti iznad područja gdje je održana sahrana članova Hezbollaha ubijenih u jučerašnjoj eksploziji pejdžera u okrugu Dahiye na jugu Bejruta.

U vijestima NNA objavljeno je da su izraelski izviđački avioni također intenzivno letjeli na jugu zemlje.

Izrael je i dalje u stanju pripravnosti u iščekivanju odgovora Hezbollaha nakon eksplozija pejdžera u utorak, koje su rezultirale s 12 smrtnih slučajeva i više od 2.700 povrijeđenih.

Libanonska grupa otpora okrivila je Izrael da stoji iza napada, ali Tel Aviv nije preuzeo odgovornost.

Novinar Anadolu je u srijedu izvijestio da je više komunikacijskih uređaja (voki-toki) eksplodiralo u južnom Bejrutu i drugim južnim libanskim gradovima, prouzročivši dodatne ozljede i zapalivši automobile i stambene jedinice.