Sutra nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu BiH
Foto: Tuzlanski.ba

U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Nešto više padavina očekuje se u zapadnim područjima, a najmanje na sjeveru zemlje. Vjetar, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevu će biti nestabilno vrijeme, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 18 stepeni.

U našoj zemlji danas je bilo umjereno do pretežno oblačno s kišom, a ponegdje uz kišu registrovna je i grmljavina.

Temperature u 14.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Kupres 12, Sokolac 13, Ivan-sedlo 14, Bugojno i Sarajevo 15, Doboj, Srebrenica i Tuzla 16, Goražde, Livno i Zenica 17, Banja Luka i Gradačac 18, Bijeljina i Sanski Most 19, Bihać, Prijedor i Stolac 20, Mostar 21, Neum 22 i Trebinje 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Biometeorološke prilike će biti ugodnije, ponajviše usljed nižih temperatura i padavina, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. Opšta slika će biti dosta promjenljiva, ljepša na sjeveru zemlje, pri čemu će se uz više svježine i mirniji san, većina populacije ipak osjećati bolje.