Ubijene četiri osobe: Napadnut veliki vojni kompleks u Washingtonu (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

U vojnom brodogradilištu u Washingtonu u toku je velika potjera nakon napada u kojem su ubijene najmanje četiri osobe.

pucnjava-wdcNajmanje su četiri osobe ubijene, a još osam ih je ozlijeđeno u pucnjavi do koje je došlo jutros na području golemog vojnog kompleksa u Washingtonu, u sklopu kojega se nalazi i mornaričko brodogradilište, objavio je Washington Post.

Lokalna je policija izvijestila da su pucale najmanje dvije osobe te da je jedna od njih "zaustavljena", dok se za drugom intenzivno traga.

Jedan od napadača bio je odjeven u vojničke hlače, no zasad nema podataka je li aktivno vojno lice.

Među žrtvama su dvojica policajaca, a ostali su navodno civili.

Do incidenta je pod nerazjašnjenim okolnostima došlo oko 8:20 sati po lokalnom vremenu u zgradi Zapovjedništva mornaričkih sustava, najvećem od pet sustava zapovijedanja u okviru američke mornarice na koje otpada četvrtina proračuna.

pucnjava-wdc1

Na snimkama s mjesta događaja vidi se veći broj ambulantnih i policijskih vozila te helikopteri koji kruže nad područjem. Jedan od njih je "pokupio" jednog od ozlijeđenih te je odletio prema obližnjoj bolnici.

CNN javlja da su letovi na međunarodnom aerodromu Ronald Reagan obustavljeni te da je nekoliko škola i drugih institucija u blizini zaključano. U istragu današnjeg incidenta uključio se FBI.

U brodogradilištu, inače, radi oko tri tisuće ljudi, a svima njima je naređeno da do daljnjega ne napuštaju radna mjesta. Nekoliko ulica koje vode prema brodogradilištu zatvoreno je za sav promet. (Dnevnik.hr)