Foto: Tuzlanski.ba

Tridesetsedmogodišnji državljanin BiH, koji je u Salzburgu (Austrija) na očigled četvorogodišnje kćerke, zaklao svoju dvadesetpetogodišnju suprugu, porijeklom je iz sela Maćesi kod Milića.

izetubica

Riječ je, saznajemo o Izetu Mehmedoviću, koji je prije nekoliko godina protjeran iz SAD-a i koji je , uglavnom, živio na relaciji Salzburg – Maćesi, dok je njegova ubijena supruga Amira Hasanović, porijeklom iz Sapne.

Kako tvrde poznanici porodice ubijene Amire ona je, prije udaje za Mehmedovića, sa roditeljim živjela u Austriji gdje se školovala i imala zaposlenje.

- Riječ je o čovjeku probisvjetu kojega je Amira na njenu nesreću upoznala preko interneta. Nakon protjerivanja iz SAD-a gdje su mu ostali roditelji, kao i supruga i dvoje djece, on je živio u BiH i povremeno je dolazio u Salzburg. Amira je radila i svima nam je poznato da ju je svih ovih godina maltretirao i zlostavljao. Iz Bosne je došao prije petnaestak dana i po svoj prilici do svađe sa njim je došlo jer mu Amira više nije imala odakle davati novca.

Nije imao razloga da bude ljubomoran, kako su to mediji prenijeli, jer je Amira iz čestite porodice i sva je bila posvećena poslu i svom četvorogodišnjem djetetu – kazao nam je jedan od poznanika ove porodice iz Salzburga koji je želio da ostane anoniman.

izet-ubica1

Naš sagovornik navodi kako je policija zatekla djevojčicu kako sjedi pored krvave majke, a da je otac nesretne Amire naišao ispred zgrade u kojoj je stanovala upravo u trenutku kada je policija došla da iznese njeno tijelo, ne znajući da je riječ o njegovoj kćerki.

Mnogobrojna bošnjačka zajednica koja živi u Salzburgu šokirana je viješću o ovome zločinu, posebno što su svi poznavali porodicu ubijene Amire. (Avaz)