Genijalan osvrt Zorana Kesića: "Mile Dodik i tajna ukrajinske ikone"
Foto: Tuzlanski.ba

Kesić zajedno sa ekipom Njuz neta posljednjih sedam godina radi televizijsku humorističku emisiju “24 minuta sa Zoranom Kesićem”

Optužba za upotrebu ukradenih kulturnih dobara nikome ne ide u prilog, a pogotovo političaru i zvaničniku jedne države. Nakon što je, na osnovu pečata shvaćeno, da ikona pripada državi Ukrajini i da je ukradena iz muzeja, iz ukrajinske ambasade su se obratili ministrici vanjskih poslova BiH s molbom da istraži otkud ta ikona koju je poklonio Lavrovu kod Dodika. Nedugo nakon aktueliziranja ovog pitanja ikona je vraćena u BiH, a brojna pitanja o njenom porijeklu i dalje su otvorena.

Popularni srbijanski satiričar Zoran Kesić ponovo nasmijava cijeli region svojim epizodama, a ovaj put je na genijalan način obradio slučaj "Dodik i Ikona".

"Naše teme su uvijek iste, zapravo. Već ovih sedam godina koliko postoji naša emisija, ja shvatam da su naše teme uvijek iste, a to su uočavanje laži, foliranja, demagogije, spinovanja, razotkrivanje medijske manipulacije, ukazivanje na tehnike kojima se sprovodi laž putem medija" istakao je ranije Kesić u jednom od prethodnih intervjua.