U okviru pretresa koji su jučer izvršeni na području Gračanice uhapšena su dva muškarca zbog posjedovanja droge i oružja.

Policija u Gračanici zaplijenila drogu i oružje: Dva muškarca privedena
Foto: MUP TK | Nedovoljeno posjedovanje

Na području grada Gračanica jučer su izvršeni pretresi u kojima su dva muškarca uhapšena.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, jučer izvršili legitimisanje i pretres osobe H.K., rođenog 1980. godine iz Jelaha, zbog postojanja sumnje da posjeduje narkotička sredstva.

Prilikom pretresa kod muškarca je pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je H.K. službenicima policije dobrovoljno predao pištolj "Llama especial" kalibra 7,65 mm i 7 komada municije.

"Također, istog dana na području grada Gračanica muškarac N.H., rođen 1990. godine iz Maglaja je, po uočavanju policijskih službenika odbacilo jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i pištolj “CZ” kalibra 7,65 mm, nakon čega je izvršen pretres navedene osobe tokom kojeg je pronađen okvir za pištolj sa sedam metaka", saopšteno je iz MUP-a TK.

O navedenim događajima obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti, a policijski službenici u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmetnih događaja.