Otac učenika koji pohađa Srednju poljoprivrednu i medicinsku školu u Bijeljini u petak je fizički napao profesoricu ove škole tako što je dva puta ošamario. 

Otac učenika u Bijeljini fizički napao profesoricu u zbornici: Sumnja se da je razlog loša ocjena
Foto: Moja Bijeljina | Poljoprivredna i medicinska škola

Nezvanično, nezadovoljni roditelj je došao u školu zbog loše ocjene koju je profesorica dala njegovom djetetu, a posjeta je ubrzo eskalirala tako što je fizički nasrnuo na profesoricu. 

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi u Bijeljini, a muškarac je sankcionisan.

''Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina 2, sankcionisali su muškarca D.K. iz Bijeljine, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Navedenoj policijskoj stanici, 11.10.2024. godine prijavljeno je da je lice D.K. u zbornici jedne srednje škole u Bijeljini fizički napalo i vrijeđalo prosvjetnog radnika'', saopšteno je.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici koji su potvrdili navode prijave, te preduzeli sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

Škola je reagovala po proceduri, a pružili su podršku svojoj uposlenici koja je pretrpjela šok. Iz škole su osudili napad i pozvali društvo da poštuju prava prosvjetnih radnika.

''Aktiv direktora regije Semberija i Majevića osuđuje napad na svakog prosvjetnog radnika i apeluje na društvo da treba da ima poseban senzibilitet kada su u pitanju prava prosvjetnih radnika'', saopšteno je.

Podsjećamo, Prema Zakonu o javnom redu i miru, za tuču i fizički napad je predviđena kazna od 400 KM do 1.200 KM ili kazna zatvora do 40 dana, dok je za vrijeđanje predviđena kazna od 200 do 800 KM.

Ne zna se na koji način je sankcionisan navedeni muškarac, ali jasno je da prosvjetni radnici iz godine u godinu gube svoja prava, a poštovanje i autoritet koji su nekada imali blijedi. Čuvati položaj prosvjetnih radnika je obaveza svih članova društva, a ona treba započeti u porodici koja je glavna karika lanca.